Matematik

Funktioner

18. maj 2006 af Leah (Slettet)
Jeg har fået et par opgaver med overskiftet funktioner. Her skulle jeg så lave forskrift og tegne osv.

Der er så én ting jeg ikke forstår.. Hvad menes der med "... og inddrag en fortolkning/betydning af konstanterne i forskriften" ??

Mit andet spørgsmål er, hvordan regnes forskriften ud for en funktion af denne type:
f(x)= b gange x opløftet i a

Regnes forskriften ud ligesom ved en normal eksponentiel funktion??

På forhånd tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Chimer (Slettet)

inddrag en fortolkning/betydning af konstanterne i forskriften

jeg tror dette betyder du skal beskrive hvordan konstanter påvirker en funktion.

F.eks.

a i en ret linie fortæller os hvormeget linien stiger.

om a er negativ eller postiv fortæller os om en parabel vender opad eller ned ad.


Svar #2
18. maj 2006 af Leah (Slettet)

Mmm.. ja, der tror jeg også. synes bare det er lidt.. tyndt? i et opgavesæt..

men tak :)

Nogen som kan besvare mit andet spørgsmål? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Kan du ikke være mere konkret?

Svar #4
18. maj 2006 af Leah (Slettet)

Synes bare det er lidt underligt, at det blot er det man skal når der står "fortolkning af konstanterne".. men det kan sagtens være..

Nogen som kan hjælpe mig med spørgsmål to ? :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Du har forskriften f(x) = b*x^a. Vil du så ha' hjælp til at beregne konstanterne b og a?

Svar #6
19. maj 2006 af Leah (Slettet)

Ja.. Præcis.. Eller regnes det bare ud som ved en eksponentiel funktion? Har ikke set sådan en forskrift før!

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2006 af jgthb (Slettet)

du bliver nok nødt til at give os linket til opgaven, fordi der mangler nogle oplysninger. Så kan vi også give et bedre svar på den første del

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Nej ikke helt. Du får lige hvad der står i min formelsamling:

f(x)=x^a=e^a*ln(x)

y=x^a <=> x= a'ente rod af y

f(x)=b*x^a

x=a'ente rod af y/b

a=(log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))

b=y1/x1^a

Håber det kan hjælpe dig

Svar #9
19. maj 2006 af Leah (Slettet)

mm. okay.

a)
Holdbarheden af frosne varer afhænger i høj grad af temperaturen. For Nutanas nyeste færdigretter er holdbarheden D (målt i dage) som funktion af temperaturen T (målt i grader) i fryseren givet ved D(T)=15,71 x 0,8913 opløftet i T

Beskriv hvilken information funktionen giver om færdigretternes holdbarhed, og inddrag en fortolkning af konstanterne i forskriften.

Svar #10
19. maj 2006 af Leah (Slettet)

#8 LiquerEyes - Jeg må lige kigge på det. Men tror skam det kan hjælpe mig! Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2006 af jgthb (Slettet)

Prøv at kigge D(t) når x er lig med 0. siger det noget om hvad 15,71 betyder? Prøv at kigge på grafregneren og i stedet for at have a=0,8913 i funktionen prøv med a-værdier, for hvad der gælder a>1, a<-1 og -1<a<0. Så får du et indblik i den type funktion. og så kan du jo tolke, hvad a i din situation siger om grafen

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.