Matematik
**Hjælp til beregning af skæringspunkter mellem cirkel og ligning**
18. maj 2006 af
signeng (Slettet)
Hej,
I've got a problem :(
Jeg skal finde skæringspunkterne mellem C (x-5)^2 + (y-3)^2=5^2 og linjen y=2x+3.
Jeg sætter derfor linjens ligning ind på y's plads i cirklens ligning:
(x-5)^2 + (2x+3)^2=5^2
x^2+25+4x^2+18=25
PÅ OM JEG HAR GJORT DET RIGTIGT!
5x^2+43=25
5x^2+18=0
Løsningen af denne andengradsligninghar jeg fået til x=0 v x=-3,6
De to x-værdier sættes nu ind i linjens ligning, så der fås to talpar:
2*0+3 = 3 => (0,3)
SKITSEN!
2*-3,6+3 = -4,2 0> (-3,6;-4,2)
OVERHOVEDET IKKE
MED SKITSEN!
Mit spørgsmål er nu, hvad gør jeg galt
I've got a problem :(
Jeg skal finde skæringspunkterne mellem C (x-5)^2 + (y-3)^2=5^2 og linjen y=2x+3.
Jeg sætter derfor linjens ligning ind på y's plads i cirklens ligning:
(x-5)^2 + (2x+3)^2=5^2
x^2+25+4x^2+18=25
PÅ OM JEG HAR GJORT DET RIGTIGT!
5x^2+43=25
5x^2+18=0
Løsningen af denne andengradsligninghar jeg fået til x=0 v x=-3,6
De to x-værdier sættes nu ind i linjens ligning, så der fås to talpar:
2*0+3 = 3 => (0,3)
SKITSEN!
2*-3,6+3 = -4,2 0> (-3,6;-4,2)
OVERHOVEDET IKKE
MED SKITSEN!
Mit spørgsmål er nu, hvad gør jeg galt
Svar #1
18. maj 2006 af mathon
Opgavens helhedsbedømmelse og din løsningsmetode er helt OK,
- MEN dine toledede kvadreringer er ad H...... til.
(a+b)^2=a^2+2ab+b^2
og
(a-b)^2=a^2-2ab+b^2
Det kan man ikke just påstå, du har gjort rigtigt her
citat fra #0
"(x-5)^2 + (2x+3)^2=5^2
x^2+25+4x^2+18=25
PÅ OM JEG HAR GJORT DET RIGTIGT!"
Men du følte jo også allerede usikkerheden netop her - og havde således allerede fornemmelsesindkredset
en yderst sandsynlig fejlkilde, hvilket jo er godt nok.
Prøv igen.........
- MEN dine toledede kvadreringer er ad H...... til.
(a+b)^2=a^2+2ab+b^2
og
(a-b)^2=a^2-2ab+b^2
Det kan man ikke just påstå, du har gjort rigtigt her
citat fra #0
"(x-5)^2 + (2x+3)^2=5^2
x^2+25+4x^2+18=25
PÅ OM JEG HAR GJORT DET RIGTIGT!"
Men du følte jo også allerede usikkerheden netop her - og havde således allerede fornemmelsesindkredset
en yderst sandsynlig fejlkilde, hvilket jo er godt nok.
Prøv igen.........
Svar #2
18. maj 2006 af signeng (Slettet)
okay.. nu har jeg prøvet igen og fået
(x-5)^2 + (2x+3-3)^2 = 5^2
x^2 - 10x + 25 + 4x^2 = 25
5x^2 - 10x + 50 = 0
Er det rigtigt?
(x-5)^2 + (2x+3-3)^2 = 5^2
x^2 - 10x + 25 + 4x^2 = 25
5x^2 - 10x + 50 = 0
Er det rigtigt?
Skriv et svar til: **Hjælp til beregning af skæringspunkter mellem cirkel og ligning**
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
