Matematik
Hvad gør jeg forkert?!
19. maj 2006 af
Mr_Mo (Slettet)
Jeg sad og øvede nogle reduceringsopgaver inden eksamen i dag, men jeg har lidt problemer med en opgave.
Man skal reducere følgende udtryk
((1/b^2)-(1/a^2))/(a-b)
Jeg omskriver:
((b^-2)-(a^-2))/(a-b)
Forlænger med (b^2+a^2):
((b^0)-(a^0))/(a^3-b^3) =
(1-1)/(a^3-b^3) = 0/(a^3-b^3)
Hvor går det galt?
Man skal reducere følgende udtryk
((1/b^2)-(1/a^2))/(a-b)
Jeg omskriver:
((b^-2)-(a^-2))/(a-b)
Forlænger med (b^2+a^2):
((b^0)-(a^0))/(a^3-b^3) =
(1-1)/(a^3-b^3) = 0/(a^3-b^3)
Hvor går det galt?
Svar #1
19. maj 2006 af Mr_Mo (Slettet)
Hmmm, det ser ud til at jeg brugte en formel forkert. I tælleren får jeg faktisk:
Forlænger med (b^2+a^2):
(a^2b^-2 - a^-2b^2)/(a^3-b^3)
Ups :)
Forlænger med (b^2+a^2):
(a^2b^-2 - a^-2b^2)/(a^3-b^3)
Ups :)
Svar #2
19. maj 2006 af lany (Slettet)
Jeg tror du får mere ud af at sætte differensen i tælleren på fælles brøkstreg.
Svar #3
19. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Der gælder, at
(1/b²-1/a²)/(a-b)
= (a²/(a²b²)-b²/(a²b²))/(a-b)
= ((a²-b²)/(a²b²))/(a-b)
= (a²-b²)/((a²b²)(a-b))
= (a+b)(a-b)/((ab)²(a-b))
= (a+b)/(ab)²
Der gælder, at
(1/b²-1/a²)/(a-b)
= (a²/(a²b²)-b²/(a²b²))/(a-b)
= ((a²-b²)/(a²b²))/(a-b)
= (a²-b²)/((a²b²)(a-b))
= (a+b)(a-b)/((ab)²(a-b))
= (a+b)/(ab)²
Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
