Matematik

Familie af funktioner

21. maj 2006 af Molle (Slettet)
En familie af funktioner f_a er bestemt ved at

f_a(x) = x³ + 3x² + (a+x)x + 2a

Redegør vha. grafregner for montoniforholdene for grafen f_-2

]-uendelige;-2] er voksende
]2;0] er aftagende
]0;uendelige[ er voksende

Frage: Skal fx -2 medtages i begge intervaller?

Gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går igennem punktet P(-2,0)

Dér vil jeg gerne have hjælp. Har ingen ide om, hvordan jeg skal gribe den an.

Svar #1
21. maj 2006 af Molle (Slettet)

Shit. Fejl!
Rettet:
f_a(x) = x³ + 3x² + (a+2)x + 2a

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Ja, du skal have -2 med i begge intervaller. Det bygger på definitionen på at være voksende/aftagende, men det er ikke sikkert, I er gået i detaljer med det.

Mht dit andet spørgsmål. Prøv at beregne f(-2), så vil du se, at det giver 0 uanset værdien af a.

Svar #3
21. maj 2006 af Molle (Slettet)

Hvorfor får jeg
f(-2) = -18

Jeg kan virkelig ikke få 0

Svar #4
21. maj 2006 af Molle (Slettet)

Ah, sådan - ren tastefejl :)

Skriv et svar til: Familie af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.