Matematik
a betydning i lineær model
28. maj 2006 af
jonaskhn (Slettet)
Hej
Er det korrekt at forklare a's betydning i en lineær model f(x)=ax+b sådan:
x+1 => f(x)+a
og dermed også:
x+4 => f(x)+4a
Altså, at en forøgelse af x med 1 (4) betyder at f(x) forøges med a (4)?
Mvh Jonas
Er det korrekt at forklare a's betydning i en lineær model f(x)=ax+b sådan:
x+1 => f(x)+a
og dermed også:
x+4 => f(x)+4a
Altså, at en forøgelse af x med 1 (4) betyder at f(x) forøges med a (4)?
Mvh Jonas
Svar #1
28. maj 2006 af Figdor (Slettet)
parameteren a angiver hældningen som du sikkert er klar over. hældningen er defineret ved forholdet imellem x og y. (Når x bliver så og så stor, bliver y i forhold til så og så stor).
Da det er forholdet imellem dem giver det os y/x. Og da det er ændringen af dem. Giver det y2-y1/x2-x1
Da det er forholdet imellem dem giver det os y/x. Og da det er ændringen af dem. Giver det y2-y1/x2-x1
Svar #2
28. maj 2006 af jonaskhn (Slettet)
Hej Figdor
Tak for dit svar. Med formlen du nævner (a=y2-y1/x2-x1 ) kan man som bekendt finde a.
Det jeg var i tvivl om, var dog om det ville være rigtigt matematisk set, at skrive at x+1 => f(x)+a
Det skulle ikke bruges til at beregne a, men snarere illustrere a's betydning.
Anyone?
Mvh Jonas
Tak for dit svar. Med formlen du nævner (a=y2-y1/x2-x1 ) kan man som bekendt finde a.
Det jeg var i tvivl om, var dog om det ville være rigtigt matematisk set, at skrive at x+1 => f(x)+a
Det skulle ikke bruges til at beregne a, men snarere illustrere a's betydning.
Anyone?
Mvh Jonas
Svar #3
28. maj 2006 af Madsst (Slettet)
Umiddelbart forstår jeg slet ikke hvad du mener med den slutning?
Skriv et svar til: a betydning i lineær model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
