Fysik

Isolering af L i ligning

30. maj 2006 af Idaah (Slettet)
M x C x (t2-t1) = N x L + N x C x (100-t2)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at isolere L? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Sæt N uden for parantes på højresiden, divider med N, og træk så det der står tilbage på højresiden fra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Idet jeg formoder, at x betyde multipliaktion, mellem skalarer fås:


M * C * (t2-t1) = N * L + N * C * (100-t2)
<=>
N*L=M * C * (t2-t1) - N * C * (100-t2) <=>
L=(M * C * (t2-t1) - N * C * (100-t2))/N

Ps. Hvis udtrykket i stedet skal opfattes som en vektorial ligning, er ovenstående ikke korrekt.

//Sentinox

Svar #3
30. maj 2006 af Idaah (Slettet)

Ih, 1000 tak! :D

Ja, x er multiplikation.. Min "stjerne"-tast virker bare ikke.. Men tak!

Svar #4
30. maj 2006 af Idaah (Slettet)

Men kan jeg så godt forkorte således:

L=(M x C x (t2-t1) - N x C x (100-t2))/N
<=> L=M x C x (t2-t1) - C x (100-t2)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Nej, den går ikke.

Svar #6
30. maj 2006 af Idaah (Slettet)

Nå okay.. :S (Flov smiley)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Nej.
M*C*(t2 - t1) skal også divideres med N.
Så vidt jeg kan se, er det noget varmelære, du arbejder med, så du skal ikke tænke i vektorbaner.

Skriv et svar til: Isolering af L i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.