Matematik

renter

31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)
hej.

Hvis der nu er en rentestigning på 2% og man har 5000 kr på kontoen.. så vil disse efter 1 år være 5100 kr.

Men hvad nu hvis de spørger efter 200 dage, hvordan finder man så ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du siger:
5000kr*1.02^(200/365)

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af DMD (Slettet)

RENTER ROX!

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2006 af DMD (Slettet)

RENTER ROX!

Svar #4
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok tak... kan man egentligt ikke også sige..

fordi 200 er lig med 54 % af 365

1,02^0,54 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du får et lidt forkert resultat hvis du gør det på den måde, og din lærer vil vel også gerne se mellemregningen...

Svar #6
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja self skal jeg nok give ham.. når der bliver spurgt efter at få beregnet den halvårlige rente, hvad skal man så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

du siger bare:
sqrt(1.02)*100%=R pr. halve år

Svar #8
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok der står : beregn den halvårlige rente af:

2000 kr til 4% p.a

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

samme princip som før...
dvs. (1+r)^(1/2)*100% =r på halve år

Svar #10
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

kan du ikke prøve at sætte 2000 ind i det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

det er ikke nødvendigt...

Svar #12
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

nej men vil det sige sådan her: 2000*1,04 = 2040/2 = 1040??

Svar #13
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

for det første bliver 2040/2= 1020...
for det andet har beløbet intet med renten at gøre...

Svar #15
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok tak

Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.