Studievejledning

Forskellen mellem HTX og STX

02. juni 2006 af Arvin (Slettet)
Kan nogen forklare mig hvad forskellen mellem HTX og STX er? Er det rigtigt at HTX sætter mere fokus på naturfaglige fag?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2006 af vag (Slettet)

Jeg har den fornemmelse, at HTX sætter flere kræfter ind på direkte teknik og naturfaglighed, uden at have det i noget, da jeg selv går på STX og ikke kender nogen der går på HTX.

Uddannelsesmæssigt giver de to uddannelser primært adgang til de samme videregående uddannelser.

Desuden er den mest naturvidenskablige studieretning man kan vælge på STX efter reformen Studieretning 1. På denne studieretning er matematik, fysik og kemi klart i højsædet.

Svar #2
02. juni 2006 af Arvin (Slettet)

Okay, så altså det vil sige der er et højere niveau i matematik, fysik, kemi osv. på HTX, hvorimod niveauet på sprog er lavere end på STX?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2006 af allan_sim

#0.
Ja, HTX har fokus på naturvidenskab og teknologi. Samtidig er HTX en erhversrettet gymnasial uddannelse, mens STX er en almenddannende gymnasial uddannelse.

Se detaljer her:

http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?menu_id=UVM-428329

#1.
Det giver ikke mening at sige, at "Studieretning 1" er mest naturvidenskabelig, eftersom studieretningerne varierer med skolen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2006 af vag (Slettet)

Niveauet for matematik, fysik og kemi er efter min bedste overbevisning akkurat det samme - nemlig muligt A-niveau. Jeg tror bare tildels der bliver arbejdet med nogle andre emner, selvom størstedelen af det naturvidenskablig nok handler om det samme.

Mht. sprog kender jeg ikke HTX. Men på STX kan du vælge næsten samtlige sprog på højt niveau, hvis Gymnasiet tilbyder det og det er foreneligt med din studieretning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2006 af allan_sim

#2.
Nej, niveauerne på matematik, fysik og kemi er de samme - der lægges blot vægt på forskellige ting. Men der er en række teknologiske fag på HTX, som ikke udbydes på STX.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2006 af vag (Slettet)

Nu kendte jeg tilfældigvis mit eget gymnasies hjemmeside - tjek lige http://www.vibamt.dk/gym/vag/Gymnasiet2006/studieretning1.htm og nus lidt rundt :o)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2006 af mackie (Slettet)

Jeg går selv på HTX, og min opfattelse er at den store forskel på htx og stx er tre ting.

1)På htx lægges der meget stor vægt på at kombinere det tekniske med det samfundsmæssige, hvorfor vi har obligatoriske fag som samfundsfag og teknologi.

2)Vi har nogle andre valgfag, fx er det meget begrænset hvad man kan få af sprog. (man kan dog på min skole få tysk B). Desuden har vi nogle andre emner i fx dansk og engelsk. Vi skal fx have tekster om teknik og naturvidenskab. (vores oplæg i skr. dansk i år var "fart".. a la biler mm... øv øv hehe)

3)Man vi typisk have færre fag på HTX (vi har jo ikke historie, religion, old, billedkunst, geografi mens musik og idræt er valgfag).. men fx teknik A fylder tilgengæld for 1½ A-fag.Men vi har tilgengæld fag som fx elektronik og mekanik (som altså er teoretiske fag kombineret med praktisk)

Til sidst har det forholdt sig sådan for min skole (har indtrykket af at det er lidt anderledes på andre htx'er)at antallet og omfanget af rapporter er ikke bare større end på stx, men MEGET større.

I 3.g har det fx forholdt sig sådan at vi ca har skulle aflevere 25 rapporter + 30 hjemmeopgaver. De fleste af rapporterne er af et omfang på ca 20-50 sider (+ 4 der ofte er 50-100 sider)

Altså ikke for at skræmme... :P Tror måske at det kan skyldes at vi ikke har de store læsefag som jeg kan forestille mig at historie, relegion mm er.
Til gengæld skal vi opdrive det meste af vores materiale til rapporterne selv, internettet, låne bøger mm (ret irriterende og tidskrævende)

Skriv et svar til: Forskellen mellem HTX og STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.