Fysik
Kan ikke få en fysik opgave til at passe. HJÆLP!
21. januar 2004 af
Blubb (Slettet)
Jeg har lavet en fysik-opgave, og jeg er ret sikker på, at jeg har lavet en fejl. Jeg kan nemlig ikke få det til at passe. Nogen der gider se den igennem?
Radiumisotopen 226 Ra kan henfalde til radon ved processen:
Ra 226 --> Rn 222 + He 4
Beregn kernemasserne:
M(Ra) = 138 x 1,008665 u + 88 x 1,007276 u = 227,864 u
M(Rn) = 140 x 1,008665 u + 86 x 1,007276 u = 227,839 u
M(He) = 2 x 1,008665 u + 2 x 1,007276 u = 4,032 u
Beregn massetilvæksten ved henfaldet:
delta m = m2-m1
delta m = (227,839 u + 4,032 u) - 227,846 u = 4,026 u
beregn den frigjorte energi ved henfaldet:
Q = - delta m x c^2
Q = -4,026 x (3,00 x 10^8 m/s)^2 = -3,62 x 10^17
Dette er så problemet. Q skal være et positivt tal. Hvad har jeg lavet forkert???
Please hjælp. Jeg kan ikke finde min egen fejl :(
Radiumisotopen 226 Ra kan henfalde til radon ved processen:
Ra 226 --> Rn 222 + He 4
Beregn kernemasserne:
M(Ra) = 138 x 1,008665 u + 88 x 1,007276 u = 227,864 u
M(Rn) = 140 x 1,008665 u + 86 x 1,007276 u = 227,839 u
M(He) = 2 x 1,008665 u + 2 x 1,007276 u = 4,032 u
Beregn massetilvæksten ved henfaldet:
delta m = m2-m1
delta m = (227,839 u + 4,032 u) - 227,846 u = 4,026 u
beregn den frigjorte energi ved henfaldet:
Q = - delta m x c^2
Q = -4,026 x (3,00 x 10^8 m/s)^2 = -3,62 x 10^17
Dette er så problemet. Q skal være et positivt tal. Hvad har jeg lavet forkert???
Please hjælp. Jeg kan ikke finde min egen fejl :(
Svar #1
21. januar 2004 af Rune (Slettet)
Umiddelbart kan jeg ikke se, hvad du laver forkert, så tjek at du taster det rigtigt ind på lommeregneren (med rigtige parenteser etc.)
Svar #2
21. januar 2004 af erdos (Slettet)
Du regner med for mange neutroner i følgende proces:
M(Rn) = 140 x 1,008665 u + 86 x 1,007276 u = 227,839 u
Du skriver selv, at den henfalder til Rn-222, hvor atomnummeret er 86. Antallet af neutroner er så:
222-86 = 136 (og ikke 140)
Så vil resultatet blive positivt i hvert fald...
M(Rn) = 140 x 1,008665 u + 86 x 1,007276 u = 227,839 u
Du skriver selv, at den henfalder til Rn-222, hvor atomnummeret er 86. Antallet af neutroner er så:
222-86 = 136 (og ikke 140)
Så vil resultatet blive positivt i hvert fald...
Svar #3
21. januar 2004 af Samuel (Slettet)
Hvordan kan et negativt tal gange et kvadrat nogensinde blive negativt? ;)
Skriv et svar til: Kan ikke få en fysik opgave til at passe. HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
