Matematik

Eksponentielle funktioner og logaritmefunktioner.

12. juni 2006 af Anaa (Slettet)
hey....

Er der nogen der kunne hjælpe med denne:

"Du skal behandle eksponentielle udviklingers egenskaber"

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af baumann (Slettet)

Først starter man vel med at definere exponentielle udviklinger. Derefter kan man kigge på ting omkring deres vækst, idet de ofte bruges til at beskrive vækstmodeller. Herfra kan man komme ind på differentialligninger der løses af exponentielle udviklinger.

Svar #2
12. juni 2006 af Anaa (Slettet)

Vi har desværre ikke lært om differentialligninger..

Vi har lært om eksponentielle funktioners egenskaber, men ikke eksponentielle udviklingers egenskaber. Så hvis I har lært om det, ville det være til en stor hjælp, hvis I hjalp mig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Fortæl om
Regneforskriften.
Betydningen af tallene a og b i regneforskriften.
Hvordan bestemmer man tallene a og b i regneforskriften.
Grafen.
Eksempler fra virkeligheden.
Sammenhængen mellem a og r (vækstraten)
Sammenlign med andre typer af funktioner.
Regression (hvis I har haft om det).


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af mathon

...måske
kan du bruge
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=223394
#2 og #4

Svar #5
12. juni 2006 af Anaa (Slettet)

#4

Kunne du venligst, forklare mig, hav sammenhængen er mellem a og r, eftersom jeg ikke helt har forstået hvad der står i dit link.

Svar #6
12. juni 2006 af Anaa (Slettet)

samt, ville det være meget godt, hvis der var nogen der kunne vise mig, at eksponentielle funktioner kan optræde med forskelligt udseende regneforskrifter, som i virkeligheden udtrykker samme funktion.

venligst tak..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

5#:

a = r/100 + 1

Så hvis vi f.eks. har en rente på en bankkonto på 5%, vil den tilhørende eksponentialfunktion være

K(x)= K0*1,05^x,

idet 1,05=5/100 + 1.

6#:

Lad f(x)=2*5^x

5^x kan vi også skrive som e^ln(5^x)=e^(x*ln(5)). Således kunne vi også skrive

f(x)=2*e^(x*ln(5))

Endelig har vi at 2 = e^ln(2). Altså kan vi også skrive

f(x) = e^ln(2)*e^(x*ln(5)) = e^[ln(2)+x*ln(5)]


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner og logaritmefunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.