Matematik

potens - skærer den akserne?

15. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
Jeg fik en masse hjælp til at forstå potensfunktioner igår, men jeg er sradig i tvivl om hvor og om grafen skærer x og y akserne... Hjælp be' om :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af vejmand (Slettet)

det kommer an på din alpha (hældingskoeficienten)

x > 0 osv

Svar #2
15. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

hmm.. kan du ikke sige hvornår den skærer x og y? sådan generelt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2006 af Reflektor (Slettet)

Den skærer y-aksen når x er lig nul. Og omvendt.

Svar #4
15. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

hmm.. så a spiller ikke ind?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2006 af Christina17 (Slettet)

a er jo hældningskoefficienten.

Hvis du har bogen "Teknisk Matematik" som er skrevet af P. Madsen, så kan du vel bare slå op i den, der står det nemlig fremgangsmåden hvordan man finder det du spørger om.

hvis ikke du har bogen kan den vist ses på www.wikipedia.dk (eller org - kan ikke huske helt præcist)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2006 af ibibib (Slettet)

En potensfunktion er defineret for x>0 og skærer derfor ikke y-aksen. Da x^a>0 skærer grafen heller ikke x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2006 af Christina17 (Slettet)

Men gerneralt, så gælder det:

f(x)= x^2+3x+4

Her er en funktion som skulle afbilde et andengradspolynomium. Sætter du x=0, så kommer det til at se således ud:

f(0)=0^2+3*0+4

Hvilket giver en skæring med x-aksen i:

Y=4

Dette kan du så bruge når du skal finde den tilhørende x-værdi i dette punkt (x,4)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2006 af Christina17 (Slettet)

Og det giver jo så sig selv, at når du finder skæringen med y-aksen, så er x nød til at være lig 0^^

Svar #9
15. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

thanks folks :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2006 af ibibib (Slettet)

#7
Den funktion du angiver er et andengradspolynomium og ikke en potensfunktion.

En potensfunktion er defineret som
f(x)=x^a eller måske som f(x)=b·x^a. Disse funktioner er ikke difineret når x=0.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2006 af ibibib (Slettet)

defineret

Skriv et svar til: potens - skærer den akserne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.