Matematik

beregning af integralet...

07. august 2006 af blaker (Slettet)
Jeg skal beregne integralet
-1
S(x^4+1/x+1/x^2)
Finder stamfunktionen til
(LN(|x|)+(x^5/5)-1/(2x^2))

Kan se på grafen for integralet at en del af punktmængden ligger under x-aksen.

hvordan finder jeg grafens skæring med x-aksen? det er da det jeg skal finde for at kunne beregne denne punktmængde???

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2006 af Duffy

Hvad er din nedre integrationsgrænse?

Du må have skrevet et eller andet forkert op for


S(x^4 + 1/x + 1/x^2)dx = 1/5*x^5+ln(x)-1/x + k


Og

differentialkvotienten af

ln|x| + (x^5/5) - 1/(2x^2)

er

1/x + x^4 + 1/x^3



Duffy



Svar #2
07. august 2006 af blaker (Slettet)

den nedre grænse er -2 den kom bare ikke lige med...

Svar #3
07. august 2006 af blaker (Slettet)

det havde jeg også det rigtige er

S(x^4+1/x+1/x^3) nedre grænse -2
øvre grænse -1

stamfunktion

Ln(|x|)+x^5/5-1/(2*x^2)

sætter værdierne ind og får

(263/40)-LN(2)

fasit skulle blive
(233/40)-LN(2)


????????

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du har som nævnt i #1 skrevet noget forkert op.

Hvis du skal beregne integralet, har du ikke brug for nulpunkterne.

Hvis du skal beregne arealet af en todelt punktmængde, har du brug for nulpunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2006 af ibibib (Slettet)

Glem #4

-1/5-1/2+32/5+1/8 = 133/40.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2006 af ibibib (Slettet)

Glem #5 :)

-1/5-1/2+32/5+1/8 = 233/40.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. august 2006 af Duffy

-1
S(x^4+1/x+1/x^3)dx =
-2


-1
[ ln|x| + (x^5/5) - 1/(2x^2) ] =
-2



ln|-1| + ((-1)^5/5) - 1/(2(-1)^2) - (ln|-2| + ((-2)^5/5) - 1/(2(-2)^2)) =


0 - 1/5 - 1/2 - ( ln2 - 32/5 - 1/8) =


- 1/5 - 1/2 - ln2 + 32/5 + 1/8 =


233/40-ln2



Ergo må du have et problem med at reducere brøker.


Prøv igen.



Duffy

Svar #8
07. august 2006 af blaker (Slettet)

nej det kan jeg se, problemet var indtastning på min ti-89. det så rigtigt ud, men blev altså ikke rigtigt....


Tysind tak for hjælpen

Christian

Skriv et svar til: beregning af integralet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.