Matematik
Linjens ligning.
09. august 2006 af
Amigo (Slettet)
Hej alle.
Er der en eller flere, der vil eftertjekke følgende, som jeg har en mistanke om er forkert?
En linjes ligning er :
y - y0 = a(x-x0)
Det opgives, at en linje har et punkt (-2,3) og en hældning 1/7. Herudfra kan linjens ligning bestemmes:
y - y0 = a(x-x0)
=> y - 3 = 1/7(x-(-2))
<=> y - 3 = 1/7x-(-(2/7))
<=> y = 1/7x-(-(2/7))+3
<=> y = 1/7x-19/7
Er der nogen, der kan kommentere herpå? Den ser ikke rigtig ud?
Er der en eller flere, der vil eftertjekke følgende, som jeg har en mistanke om er forkert?
En linjes ligning er :
y - y0 = a(x-x0)
Det opgives, at en linje har et punkt (-2,3) og en hældning 1/7. Herudfra kan linjens ligning bestemmes:
y - y0 = a(x-x0)
=> y - 3 = 1/7(x-(-2))
<=> y - 3 = 1/7x-(-(2/7))
<=> y = 1/7x-(-(2/7))+3
<=> y = 1/7x-19/7
Er der nogen, der kan kommentere herpå? Den ser ikke rigtig ud?
Svar #1
09. august 2006 af dnadan (Slettet)
Du har lavet en fortegnsfejl..
der skal stå:
y = (1/7)x+(2/7)+3
<=> y=(1/7)x+2/7+21/7 = (1/7)x+23/7
der skal stå:
y = (1/7)x+(2/7)+3
<=> y=(1/7)x+2/7+21/7 = (1/7)x+23/7
Svar #2
09. august 2006 af jgthb (Slettet)
det går galt i sidste linje:
y = 1/7x-(-(2/7))+3
y = 1/7x+2/7+21/7
y = 1/7x+23/7
y = 1/7x-(-(2/7))+3
y = 1/7x+2/7+21/7
y = 1/7x+23/7
Skriv et svar til: Linjens ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
