Matematik
Sider i et kvadrat
17. august 2006 af
ester (Slettet)
Hej,
Hvordan kan man finde siderne i et kvadrat hvis man har diagonalen (fx 8) ved at benytte Pythagoras' a^2 + b^2 = c^2
Håber, der er nogen, der kan hjælpe?
Hvordan kan man finde siderne i et kvadrat hvis man har diagonalen (fx 8) ved at benytte Pythagoras' a^2 + b^2 = c^2
Håber, der er nogen, der kan hjælpe?
Svar #1
17. august 2006 af Benjamin. (Slettet)
I et kvadrat er siderne ens. Derfor kan du fx. skrive:
a² + a² = 2a² = c²
Du kan selv nemt gøre det færdigt. Desuden kan du af dette også se, at ligebenede vinkelrette trekanter har forholdet mellem hypotenusen og en side på sqrt(2) - denne kalder man også Pythagoras' konstant.
a² + a² = 2a² = c²
Du kan selv nemt gøre det færdigt. Desuden kan du af dette også se, at ligebenede vinkelrette trekanter har forholdet mellem hypotenusen og en side på sqrt(2) - denne kalder man også Pythagoras' konstant.
Skriv et svar til: Sider i et kvadrat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
