Matematik

Nogle der kan hjælpe med ligningssystemer?

21. august 2006 af Trine17 (Slettet)
Bestem løsningen til ligningssystemet:

5x+y=-2
-x+2y=7

Jeg har udregnet x og y til at være:

x= -1 og y=3

Men problemet er bare at jeg skal indskrive det i Ti-interactive.
Hvordan gør' man egentlig det? Har ikke haft så meget kursus i det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

lav en Math-boks og skriv
Solve(5*x+y=-2,y)

og i en anden math-boks
Solve(-x+2*y=7,y)

Det skulle fungere (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2006 af Græskar (Slettet)

Du kan også lave en grafisk løsning ved at tegne begge forskrifter ind. Husk dog at isolere y, eftersom TI-Interactive allerede har bestemt af det skal være "f(x)=" etc.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

Hov lavede da en fejl der, kunne være jeg skulle lære at læse, men på samme måde kan du skrive

solve(5*x+y=-1 and -x+2y=7,xy)

Så skulle det virke (:

Svar #4
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

1#: Jo altså når jeg nu skriver det ind i en Math-boks som du har foroven har beskrevet så fint, så bliver resultatet for
solve(5*x+y=-2,y) y= -5x-2

solve(-x+2*y=7,x) x= 2*y-7

Det ser rigtig ud, men hvordan kan jeg få den til at vise det i hele tal.. Altså som facittet x= -1 og y=3 ?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

#4 prøv at gør som jeg gjorde i #3, det skulle give det rigtige (:

Svar #6
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

har jeg lige prøvet.. Det giver:solve

(5*x+y=-1 and -x+2y=7,xy)

xy= @l and 5*x+y= -1 and x-2*y= -7

Det passer så ikke overens med mine facit x= -1 og y=3..

Og forstår ikke lige xy= @l



Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

finder lig min grafregner frem og løser problemet for dig (: 2 sekunder

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

prøv at skriv det her af (med rigtigt minus foran tallene selvf):

solve(5*x+y=-2 and -x+2*y=7,x)

det virker her (:

Svar #9
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Det virkede denne her gang ;)
Tak skal du have c",)

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2006 af mgrevit (Slettet)

#9 det var så lidt (:
så fik jeg os lig Grafregneren igang igen ;D haha

Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med ligningssystemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.