Matematik
Noget med areal..
21. august 2006 af
Trine17 (Slettet)
En kasse (uden låg) med kvadratisk bund har rumfang på 100.
Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Hvordan gør' man lige det?
Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Hvordan gør' man lige det?
Svar #1
21. august 2006 af piper (Slettet)
Rumganget er givet ved grundflade gange højde:
(1) V = x*x*h = x^2*h = 100
Det totale overfladeareal er givet ved:
(2) T = x^2+4*x*h
(x^2 er den kvadratiske bund og 4*x*h er de andre sider)
Fra (1) fås ved isolation af h:
h = 100/x^2
Indsættes dette i formlen for overfladearealet fås:
T = x^2+4*x*(100/x^2)
(1) V = x*x*h = x^2*h = 100
Det totale overfladeareal er givet ved:
(2) T = x^2+4*x*h
(x^2 er den kvadratiske bund og 4*x*h er de andre sider)
Fra (1) fås ved isolation af h:
h = 100/x^2
Indsættes dette i formlen for overfladearealet fås:
T = x^2+4*x*(100/x^2)
Svar #2
21. august 2006 af piper (Slettet)
.. Og det totale overfladeareal er så en funktion af sidelængden x i den kvadratiaske bund:
T(x) = x^2+4*x*(100/x^2)
T(x) = x^2+4*x*(100/x^2)
Svar #3
23. august 2006 af Trine17 (Slettet)
OKay.. Mange tak skal du have ;) Min lærer sagde godt nok noget med at man skulle isolere h også ;)
Skriv et svar til: Noget med areal..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
