Matematik
Linær funktion
22. august 2006 af
KennethC (Slettet)
Danske tal for privatforbrug (C) og bruttonationalprodukt (BNP, inkomst, Y) er vist nedenfor. Antag at forbrugets funktion er linær, C = A + cY, og at den er konstant i tid. Ignorer inflation. Udled Danmarks forbrugs-funktion (altså, find A og c) og udregn privatforbruget i 2006.
2004 2005 2006
Privateforbrug 711 752
BNP 1467 1552 1608
Hjælp please
2004 2005 2006
Privateforbrug 711 752
BNP 1467 1552 1608
Hjælp please
Svar #1
22. august 2006 af piper (Slettet)
Betragt dine informationer som koordinatsæt (x,y) = (BNP, privatforbrug)
Brug formlen for hældningskoefficienten for en ret linie til at bestemme hældningen (c) på den lineære funktion.
Når du har hældningen tager du udgangspunkt i et af dine koordinatsæt og bestemmes A ved indsætte i funktionens forskrift.
Når du har forskriften bestemmer du privatforbruget i 2006 ved at indsætte værdien for BNP det år.
Brug formlen for hældningskoefficienten for en ret linie til at bestemme hældningen (c) på den lineære funktion.
Når du har hældningen tager du udgangspunkt i et af dine koordinatsæt og bestemmes A ved indsætte i funktionens forskrift.
Når du har forskriften bestemmer du privatforbruget i 2006 ved at indsætte værdien for BNP det år.
Svar #2
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Du kender måske den lineære funktion som y=ax+b. Hvis man kender to punkter (x1,y1) og (x2,y2) bestemmes hældningen a ved a=(y2-y1)/(x2-x1). Herefter bestemmes b ved b=y1-a*x1.
Brug det til at bestemme hældninding a (som hedder c i din opgave) og skæringen med y-aksen b (kaldet A i din opgave).
Brug det til at bestemme hældninding a (som hedder c i din opgave) og skæringen med y-aksen b (kaldet A i din opgave).
Skriv et svar til: Linær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
