LaTeX

Mange spørgsmål!

22. august 2006 af Eva D. (Slettet)
Hej igen

Så fik jeg læst "The Not So Short..." og skrevet min første aflevering i matematik. Jeg har ikke lige fået styr på det med billeder... :)

Jeg bruger MiKTeX og Notepad. Er der mere, jeg kan/skal bruge?

Jeg har også lige to spørgsmål. Jeg har prøvet at læse mig til svaret, men ofte synes jeg at forklaringerne bliver for tekniske. Så hvis der var en, der kort ville forklare, hvad
1) de(n) vigtigste forskelle(n) mellem TeX og LaTeX er
2) hvad "compile" betyder
så ville jeg måske forstå en smule mere af det hele.

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. august 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

1) En anden editor. Der findes flere forskellige der er velegnede, men find dig en der har syntax highlight, det er utrolig rart.
Jeg personligt bruger editoren Emacs med udvidelsen AUCTeX, men det er måske lige for stor en mundfuld at gå i gang med nu du er i begynderfasen.

2) TeX is a typesetting system written by Donald E. Knuth, who says in the Preface to his book on TeX (see books about TeX) that it is “intended for the creation of beautiful books — and especially for books that contain a lot of mathematics”.

LaTeX is a TeX macro package, originally written by Leslie Lamport, that provides a document processing system. LaTeX allows markup to describe the structure of a document, so that the user need not think about presentation. By using document classes and add-on packages, the same document can be produced in a variety of different layouts.

Kilde: http://www.tex.ac.uk/cgi-bin/texfaq2html?introduction=yes

3) At kompilere (engelsk: to compile) er en programmeringsterm for hvor kildekoden som programmet er skrevet i, "oversættes" til den færdige programkode som man kan køre. Overfør det til LaTeX, og her vil en kompilering medføre at den rå .tex-fil oversættes til et format der er egnet til visning eller udskrift fx dvi eller pdf.

Svar #2
23. august 2006 af Eva D. (Slettet)

Ok, tak for det hurtige svar. Det gik lidt hurtigt, da jeg brugte afleveringen som øvelse til LaTeX, så jeg fik vist ikke lige læst hele!

Brugbart svar (2)

Svar #3
23. august 2006 af Peden (Slettet)

#2:
Texniccenter er en god editor synes jeg. Har prøvet emacs, men det er sgu for hardcore :)

Brugbart svar (2)

Svar #4
23. august 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

#3
http://bc.tech.coop/blog/images/curves.jpg

Men derudover så vil jeg sige at alle kan lære emacs, og med det lille snydeark, kan man blive rigtig skrap til det. Og det er vanvittigt effektivt når man lærer genvejstasterne at kende.

Skriv et svar til: Mange spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.