Matematik
Løsning af andengradsligning
23. august 2006 af
-Jace- (Slettet)
Heay
Ligningen: 8x - 40 + 48/x = 0
Jeg har en vejledende løsning til opgaven som lyder på 8x^2 - 40 + 48 = 0. Men jeg kan ikke helt gennemskue hvordan man er kommet frem til den løsning. Og burde man ikke trække de 40 fra 48, så den ender med at være: 8x^2 + 8 = 0 ?
Mvh
Jace
Ligningen: 8x - 40 + 48/x = 0
Jeg har en vejledende løsning til opgaven som lyder på 8x^2 - 40 + 48 = 0. Men jeg kan ikke helt gennemskue hvordan man er kommet frem til den løsning. Og burde man ikke trække de 40 fra 48, så den ender med at være: 8x^2 + 8 = 0 ?
Mvh
Jace
Svar #1
23. august 2006 af Mitton (Slettet)
Mon ikke det skulle have været 8x^2 - 40^2 + 48 = 0 ? (Du gange med x på begge sider af lighedstegnet)
Svar #3
23. august 2006 af Mitton (Slettet)
Heja hvor det går. Det skulle have været 8x^2 - 40x + 48 = 0 naturligvis :)
Svar #4
23. august 2006 af -Jace- (Slettet)
Ja, så giver den også meget mere mening for mig. Man ganger bare alle led på begge sider med x og så giver det stadig nul på højre side, ik?
Skriv et svar til: Løsning af andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
