Fysik
temp. fælles hjælp...
23. august 2006 af
bjerring (Slettet)
jeg er stillet over for denne opgave men kan ikke få det rigtig resultat. mit bliver 42,5 og det skal være 51 grader
to klodser hendholdsvis aluminium og kobber. de begge vejer 100 g. De har starttemperatur 65 og 20 grader.de to klodser bringes nu i kontakt med hinanden, og efter noget tid har de samme fælles temp.. Antag at der ikke er varmeudveksling med omgivelserne og beragn fællestemp.
varmekapicitet for kobber = 0,39 J/k*kg
varmekapicitet for aluminium = 0,90 J/k*kg
hvlken formel skal jeg bruge til dette for den jeg troede det var kan som sagt ikke brugs.
to klodser hendholdsvis aluminium og kobber. de begge vejer 100 g. De har starttemperatur 65 og 20 grader.de to klodser bringes nu i kontakt med hinanden, og efter noget tid har de samme fælles temp.. Antag at der ikke er varmeudveksling med omgivelserne og beragn fællestemp.
varmekapicitet for kobber = 0,39 J/k*kg
varmekapicitet for aluminium = 0,90 J/k*kg
hvlken formel skal jeg bruge til dette for den jeg troede det var kan som sagt ikke brugs.
Svar #2
23. august 2006 af mathon
energiafgivelse = energimodtagelse
et legemes energiændring:
delta_E=m*c*delta_t,
hvor
delta_E=energiændringen [J]
m=massen [kg)
c=varmefylden [J/(kg*°C)]
delta_t=legemets temperaturændring [°C]
ovennævnte enheder - firkantet parentes - benyttes men skrives IKKE!
F = Fællestemperaturen
delta_t_aluminium = (65-F)
delta_t_kobber = (F-20)
energiafgivelse: 0.1*0.9(*65-F)
energimodtagelse: 0.1*=.39*(F-20)
hvoraf
0.1*0.9(*65-F)=0.1*=.39*(F-20)og F>0
beregn F.........
et legemes energiændring:
delta_E=m*c*delta_t,
hvor
delta_E=energiændringen [J]
m=massen [kg)
c=varmefylden [J/(kg*°C)]
delta_t=legemets temperaturændring [°C]
ovennævnte enheder - firkantet parentes - benyttes men skrives IKKE!
F = Fællestemperaturen
delta_t_aluminium = (65-F)
delta_t_kobber = (F-20)
energiafgivelse: 0.1*0.9(*65-F)
energimodtagelse: 0.1*=.39*(F-20)
hvoraf
0.1*0.9(*65-F)=0.1*=.39*(F-20)og F>0
beregn F.........
Skriv et svar til: temp. fælles hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
