Matematik

Ret linje

24. august 2006 af blub (Slettet)
Vil nogen være rare og fortælle mig hvordan jeg skal lave disse opgaver? Altså forklare det :)

Check billede for opgaven.

http://img171.imageshack.us/img171/9428/retlinjexg3.jpg

Enhver hjælp er velkommen :)

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Slå op i din bog under "hældningskoefficient" og læs..specielt hvor der står noget om to punkter på en ret linie.

Når du har fundet hældningskoefficient kan du vha. den og et af de to punkter som ligger på linien finde foreskriften for linien. Formlen for den rette linie står med garanti også i din bog :)

Svar #2
24. august 2006 af blub (Slettet)

Tak, vil prøve dette :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2006 af mathon

supplement til #1
y=a*x+b

a=delta_y/delta_x
eller
a=(y2-y1)/(x2-x1)
og
når a kendes:

b=y1-a*x1
eller
b=y2-a*x2

når v er retningsvinklen:

a=tan(v).......

Svar #4
24. august 2006 af blub (Slettet)

Ah tak mathon :-)

Svar #5
24. august 2006 af blub (Slettet)

Sidder stadig fast. Kan nogle guide mig gennem opg a?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

#5 som #3 har skrevet så er a=(y2-y1)/(x2-x1):

a=(7-3)/(4-2)=2

Prøv selv lidt videre :)

Svar #7
24. august 2006 af blub (Slettet)

Okay, kom lidt videre - tak :-)

b=y2-a*x2

er det x^2 eller x*2 eller..?

Svar #8
24. august 2006 af blub (Slettet)

Nej, mig der så forkert. Ikke flere dumme spørgsmål fra mig, tak!

Svar #9
24. august 2006 af blub (Slettet)

Hmm nu er jeg nået lidt længere. Men hvordan bestemmer jeg skæringspunktet på x-aksen?

http://img384.imageshack.us/img384/3714/opg3vc5.jpg

Svar #10
24. august 2006 af blub (Slettet)

Please hjælp mig, er helt lost!

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Når du skal bestemme skæring med x-aksen så er y lig med nul. Når du skal bestemme skæring med y-aksen så er x lig med nul.

Derfor har du netop ikke allerede bestemt skæring med y-aksen (hvor du skriver b=-1) men her blot fundet ud af at b-ledet i ligningen for den rette linie er lig -1 (som du også rigtigt nok skriver)

Svar #12
24. august 2006 af blub (Slettet)

Okay kan godt finde y's skæringspunkt, men hvad med x's? Hvordan sætter jeg den bare til 0?

http://img166.imageshack.us/img166/7308/opg3gs2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Du har skrevet at 0=2x-1. Den ligning løser du bare og du har x-værdien for skæringen. Y-værdien er jo som skrevet i #11...nul :)

Svar #14
24. august 2006 af blub (Slettet)

Glem det, har fundet ud af det hele nu! Mange tak for hjælpen i to. Jeg sætter virkelig pris på det :-)

Skriv et svar til: Ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.