Kemi

Kemi hjælp!!!

24. august 2006 af mani4ever (Slettet)
Hejse, jeg har gruplet længe med denne opgave, men er ikke sikker på, hvordan jeg skal fortsætte:

antag, at indholdet af ammoniak i luften er præcis 25 ppm (efter volumen). Tempereraturen er 25 grader C og trykket 1,013 bar.

a) Hvor stort et volumen NH3 er der i 1m3 luft

b) Anvend det fundne volumen NH3 til at beregne stofmængden af NH3 i 1m3 luft.

b) Beregn massen af denne stofmængde NH3 og angiv luftens indhold af NH3 udtrykt i mg NH3 pr. m3 luft.


Først starter jeg med a)
Her skal jeg bruge formlen: V=nRT/p
Men her stopper det hele, kan nogen PlEASE hjælpe mig, så jeg selv kan komme igang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

a) Da indholdet af NH3 er 25 ppm, kan du sige at V = 25/10^6 L.

Forstår du hvorfor, og kan du selv gå videre?

Svar #2
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

hvor har du tallet 10 og 6 fra? Pg hvorfor skal man opløfte, har jeg skrevet formlen forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

10^6 = en million. ppm står for parts per million :)

Svar #4
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Oh... Ja, nu kan jeg huske det :)
Men når jeg har sagt 10^6, kan jeg da ikke gange svaret med 25?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

Der er 25 NH3-molekyler for hver "million'ende" luft-molekyler. Hvis du vil skrive det "matematik", så er det (25 NH3-molekyler)/(1000000 luft-molekyler). er du med?

Svar #6
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Okay.
Så jeg siger:
V = 25/10^6 L.
Det giver 0,000025 L --> Dvs. 25 ml?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

Nej ikke helt. 1000 mL = 1 L.

Svar #8
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

0,0000000025ml?
Er det da ikke for lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

Nu går det da helt galt :)
Prøv at overveje det: du har et tal i liter. Du ved at mL er MINDRE end liter. Hvordan kan tallet så blive mindre, når du går fra liter til milliliter?

Prøve først med denne her: Lav 2 liter om til milliliter

Svar #10
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

2 / 1000 = 0,002 mL

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

nej :)
2 L = 2000 mL
okay??

Svar #12
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Dvs:
0,025?

Svar #13
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

ikke?

Svar #14
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Opdater! :)

Nogle der kan hjælpe, please?

Jeg skal aflevere det imorgen!

Svar #15
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Anyone?!

Svar #16
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Hilfe, bitte

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. august 2006 af sapiens (Slettet)

Jo, men HUSK enheden!

Svar #18
25. august 2006 af mani4ever (Slettet)

mL.

Skriv et svar til: Kemi hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.