Matematik

Faktorere (nemt og hurtigt)

24. august 2006 af Jens123321 (Slettet)
Hvad er faktorerne på disse to?

z = 2ax + 2bx + ay + by

og

w = 3ax - 3bx + ay - by


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af mathon

z = 2ax + 2bx + ay + by =
2x*(a+b)+y*(a+b)=
(a+b)*(2x+y)

w = 3ax - 3bx + ay - by =
3x*(a-b)+ y*(a-b)=
(a-b)*(3x+y)

Svar #2
24. august 2006 af Jens123321 (Slettet)

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Faktorere (nemt og hurtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.