Matematik
Hjælp til løsning af ligning
26. august 2006 af
dixi (Slettet)
Hej!
Jeg er kørt fuldstændig fast i en ellers helt simpel lille ligning:
x^2-x-6=0
Resultaterne har jeg fundet (x=-2 el. x=3), men jeg må ikke anvende lommeregneren, og jeg skal bruge en trin-for-trin gennemgang af, hvad der gøres.
Så hvis der er nogen som har tålmodighed til at forklare mig de grundlæggende ting omkring løsning af ligninger, jeg har brug for at vide, ville det være dejligt!
Jeg er kørt fuldstændig fast i en ellers helt simpel lille ligning:
x^2-x-6=0
Resultaterne har jeg fundet (x=-2 el. x=3), men jeg må ikke anvende lommeregneren, og jeg skal bruge en trin-for-trin gennemgang af, hvad der gøres.
Så hvis der er nogen som har tålmodighed til at forklare mig de grundlæggende ting omkring løsning af ligninger, jeg har brug for at vide, ville det være dejligt!
Svar #1
26. august 2006 af uksomi (Slettet)
Du skal løse 2. ´gradsligningen ved at sige:
d(diskriminanten)=b^2-4ac
b=-1, c=-6 og a=1
altså får vi at
d=(-1)^2-4*1*(-6)=1+24=25
eftersom d>0 har andengradsligningen to løsninger, altså får vi
x1,2=(-b+-kvadratrod af d)/(2*a)=(1+-kvadratrod af 25)/2*1
X1=3 og x2= -2
d(diskriminanten)=b^2-4ac
b=-1, c=-6 og a=1
altså får vi at
d=(-1)^2-4*1*(-6)=1+24=25
eftersom d>0 har andengradsligningen to løsninger, altså får vi
x1,2=(-b+-kvadratrod af d)/(2*a)=(1+-kvadratrod af 25)/2*1
X1=3 og x2= -2
Svar #2
26. august 2006 af ibibib (Slettet)
Har du lært formlen til at løse andengradsligninger.
Eller skal du "kvadratkompletere"?
Eller skal du "kvadratkompletere"?
Svar #3
26. august 2006 af dixi (Slettet)
Mange tak! Jeg havde tilsyneladende lavet nogle fortegnsfejl i min udregning af d, og derfor kunne jeg ikke få resultaterne til at passe.
Så det var bare det.
Så det var bare det.
Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
