Matematik

vis følgende::....

28. august 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:

undersøg om:

integraltegn(x^2+2x)/(x+1)^2 dx = (x^2+x+1)/(x+1)

altså det jeg ikke forstår er at hvad man skal gøre når det drejer sig om dividere

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af mathon

hvis
S(x^2+2x)/(x+1)^2 dx = (x^2+x+1)/(x+1)
så skal
[(x^2+x+1)/(x+1)]' = (x^2+2x)/(x+1)^2

så ved at differentiere kan du undersøge om lighedstegnet har gyldighed (sandhedsværdien af det åbne udsagn).

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

Differentier:
(x^2+x+1)/(x+1)

Differentialereglen:
f og g er differentiable i x
(f/g)´(x) = (f´(x)·g(x)-g´(x)·f(x))/g(x)²

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
S: integraltegn
Du ved at Sf(x) dx = F(x), og at F'(x) = f(x). Hvad tror du så man skal gøre?

Svar #4
29. august 2006 af ASLAK (Slettet)

ok...kan det passe at resulatet er falsk og giver:

(2x-x^2)/(x+1)^2

når man differentiere???

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2006 af mathon

kan det passe at resulatet er falsk? Ja

og giver: (2x-x^2)/(x+1)^2 Nej!

det giver: (x^2+2x)/(x+1)^2

Skriv et svar til: vis følgende::....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.