Kemi
HJÆLP til beregning af maksimalt udbytte
29. august 2006 af
dixi (Slettet)
Jeg har haft gang i noget rod med ækvivalente mængder, men det passer slet ikke.
Opgaven:
5C + 2SO2 --> CS2 + 4CO
Man har 17,5 g carbon og 10 g svovldioxid.
- Beregn det maksimale udbytte af CS2 i g.
Afleveringen hvori dette spørgsmål indgår skal være færdig til i morgen... så jeg ville sætte stor pris på noget hurtig hjælp!
Opgaven:
5C + 2SO2 --> CS2 + 4CO
Man har 17,5 g carbon og 10 g svovldioxid.
- Beregn det maksimale udbytte af CS2 i g.
Afleveringen hvori dette spørgsmål indgår skal være færdig til i morgen... så jeg ville sætte stor pris på noget hurtig hjælp!
Svar #1
29. august 2006 af mathon
5C + 2SO2 --> CS2 + 4CO
5*12 2(32+2*16) 12+2*32 4(12+16)
60g 128g 76g 112g
17.5g 10g x
17.5 g C ækvivalerermed 17.5/60*128=37,3g
SO2, men der foreligger kun 10g, så underskuddet af SO2 er det afgørende og begrænsende,
hvorfor den maksimale mængde CS2
bliver
x=10g/(128g)*76g=95/16g=ca. 5.94g
5*12 2(32+2*16) 12+2*32 4(12+16)
60g 128g 76g 112g
17.5g 10g x
17.5 g C ækvivalerermed 17.5/60*128=37,3g
SO2, men der foreligger kun 10g, så underskuddet af SO2 er det afgørende og begrænsende,
hvorfor den maksimale mængde CS2
bliver
x=10g/(128g)*76g=95/16g=ca. 5.94g
Svar #2
29. august 2006 af dixi (Slettet)
Okay, så forstår jeg hvad der sker. Den første bunke tal du har skrevet, ser dog noget rodet ud for mig... kunne jeg få dig til at specificere, hvad der er hvad?
Skriv et svar til: HJÆLP til beregning af maksimalt udbytte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
