Matematik

Trekant hvor man kender 2 sider og arealet.

03. september 2006 af Yaro Yaro (Slettet)
Jeg kender siderne b=2 og c=3.. og så ved jeg at arealet er 2. Nu skal jeg så finde den sidste side og vinklerne i trekanten. Må ærlig talt indrømme, at jeg helt har glemt hvordan.. så jeg vil blive utrolig glad hvis nogen lige kunne give mig et hint, så jeg kan komme igang.
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

T=½bcsin(A)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

T = ½*b*c*sinA

...hvor T er arealet. Når du kender vinkel A, kan du så f.eks. bruge cosinusrelationen til at finde side a og derefter de manglende vinkler.

Svar #3
03. september 2006 af Yaro Yaro (Slettet)

2=½*2*3*sin(A)
Men når jeg ikke kender Sin A, hvordan skal den så vendes og drejes?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
A er den eneste ubekendte i den ligning, så løs den for at bestemme A.

Svar #5
03. september 2006 af Yaro Yaro (Slettet)

Kald mig bare dum.. men kan du ikke lige finde A for mig, så jeg er helt med...
For jeg er i tvivl om dit og dat..
Så er du satme en guttermand,..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Du skal blot isolerere A i ligningen 2=½*2*3*sin(A)

Dvs, at sin(A)=2/3 - find så selv A (der er to løsninger). Du må mindst kunne finde den ene selv.

Svar #7
03. september 2006 af Yaro Yaro (Slettet)

Tak skal du have. God weekend!

Skriv et svar til: Trekant hvor man kender 2 sider og arealet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.