Matematik

brøk

03. september 2006 af Sannaen (Slettet)
(2/3+1/4):4+3/5= 11/12:4/1+3/5=11/12*1/4+3/5=11/48+3/5.. Hvordan kommer jeg videre ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Fællesnævner.

Svar #2
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Jaa.. altså.. 48*5=240
240:2=120
:2= 60
:2= 30
:2= 15
men.. øøh.. er bare lige kommet i et sort hul..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af Mirage.dk (Slettet)

hvad er problemet? 199/240 kan ikke forkortes...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af mathon

(2/3+1/4):4+3/5=
2/(3*4)+1/(4*4)+3/5=
2/12+1/16+3/5=

(man dividerer en brøk med et tal ved at gange med tallet i nævneren)

1/6+1/16+3/5=.......fællesnævner: 240

Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.