Matematik

eksponetiel funktion...

05. september 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa håber at i lige kan hjælpe mig med følgende opgave:

Om den eksponetielle vækst f(x)= b*a^x vides at vækstraten er r=0,8 og at f(15)=168,666

bestem a og udfyld følgende tabel over funktionsværdier:

x= -5,0,15,16,20
f(x)= ?,?,168,666,?,?

Svar #1
05. september 2006 af ASLAK (Slettet)

kan det passe at a giver:

a^15=168,666
a= 1,41

Svar #2
05. september 2006 af ASLAK (Slettet)

og derefter har jeg så fundet b:

b=y1/a^x1
b=1,02

hvorefter jeg bare skal sætte de følegnde x-værdier ind i denne eksponentiel funktion:

f(x)=1,02*1,41^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv at sige f(15), herved vil du opdage, at du har lavet en fejl et sted.


Hvad er r i sammenligning med a?

Svar #4
05. september 2006 af ASLAK (Slettet)

#3: kan du forklare nærmere...
altså havd skal jeg gøre med de f(15)???

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

Jeg spørger dig, hvad er sammenhængen mellem a og vækstraten?

Svar #6
05. september 2006 af ASLAK (Slettet)

#5: det er:

a=1+r

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

#6 find så a ud fra det...

Herefter kender du nu a-værdien, samt et punkt, og hermed kan b-værdien findes...

Skriv et svar til: eksponetiel funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.