Matematik
Ligninger med 2 ubekendte
05. september 2006 af
Zipzap112 (Slettet)
Hej alle I kloge hoveder!
Jeg sidder her med en opgave, som jeg er gået helt i står med.
Opgaven lyder:
En ligebenet trekant skal have et areal på 5, og vinklerne ved grundlinien skal være 72 grader. Bestem sidelængderne i trekanten.
Jeg ved det sandsynligvis skal sættes op på sammen måde, som når man læser almindelige ligninger med 2 ubekendte, men jeg har svært ved at se, hvordan jeg skal starte.
Håber I kan hjælpe, på forhånd tak!
Jeg sidder her med en opgave, som jeg er gået helt i står med.
Opgaven lyder:
En ligebenet trekant skal have et areal på 5, og vinklerne ved grundlinien skal være 72 grader. Bestem sidelængderne i trekanten.
Jeg ved det sandsynligvis skal sættes op på sammen måde, som når man læser almindelige ligninger med 2 ubekendte, men jeg har svært ved at se, hvordan jeg skal starte.
Håber I kan hjælpe, på forhånd tak!
Svar #1
05. september 2006 af mathon
hvis grundlinien er a
så er c=b (ligebenet)
A=½*bcsin(A)
½*b^2sin(180-2*72)=5
Beregn B..........
så er c=b (ligebenet)
A=½*bcsin(A)
½*b^2sin(180-2*72)=5
Beregn B..........
Svar #2
05. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)
Argh, det gamle Appelsin (a*b*sin(C)) trick, havde den faktisk også op at vende.
Men nogle gange går man altså bare i stå... =)
Men nogle gange går man altså bare i stå... =)
Svar #3
05. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)
næh hov, hvis ikke jeg husker meget galt er formlen for en trekants areal:
1/2 a*b*sin(C) =)
1/2 a*b*sin(C) =)
Skriv et svar til: Ligninger med 2 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
