Kemi
fremstilling af opløsninger
06. september 2006 af
AbCdE.. (Slettet)
Hey er der nogen som kan fortælle hvordan jeg skal gøre i flg. opgave?
Beskriv hvordan man fremstiller 2.00 L af hver af de følgende opløsninger.
a. 0.250 M NaOH ud fra fast NaOH.
b. 0.250 M NaOH ud fra 1.00 M NaOH stamopløsning.
bare giv et eksempel, jeg vil ikke have løsningen.
på forhånd tak
Beskriv hvordan man fremstiller 2.00 L af hver af de følgende opløsninger.
a. 0.250 M NaOH ud fra fast NaOH.
b. 0.250 M NaOH ud fra 1.00 M NaOH stamopløsning.
bare giv et eksempel, jeg vil ikke have løsningen.
på forhånd tak
Svar #1
07. september 2006 af mathon
eksempel_1:
3_L 0.5_M opløsning ud fra fast NaOH
3_L*0.5_Mol*L^-1=1.5_Mol
1_Mol NaOH =40_g
1.5_Mo = 1.5*40_g=60_g
løsning:
60_g fast NaOH tilsat H2O, så opløsningens volumen er 3_L.
eksempel_2:
3_L 0.6_M opløsning ud fra 2_M NaOH-stamopløsning.
løsning:
3_L*0.6_Mol*L^-1=1.8_Mol
V_stam = 1.8_Mol/(2_Mol*L^-1)=0.9_L=900_mL
900_mL 2_M NaOH-stamopløsning tilsættes (3.0-0.9)_L H2O = 2.1_L H2O.
3_L 0.5_M opløsning ud fra fast NaOH
3_L*0.5_Mol*L^-1=1.5_Mol
1_Mol NaOH =40_g
1.5_Mo = 1.5*40_g=60_g
løsning:
60_g fast NaOH tilsat H2O, så opløsningens volumen er 3_L.
eksempel_2:
3_L 0.6_M opløsning ud fra 2_M NaOH-stamopløsning.
løsning:
3_L*0.6_Mol*L^-1=1.8_Mol
V_stam = 1.8_Mol/(2_Mol*L^-1)=0.9_L=900_mL
900_mL 2_M NaOH-stamopløsning tilsættes (3.0-0.9)_L H2O = 2.1_L H2O.
Svar #2
07. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)
a) m = C*M*V
m = 0,25 M* 40 g/mol*2,0 L = 20 gram fast NaOH som fortynder ud i vand så volumen er præcis 2 liter.
b) C1*V1 = C2*V2 <=> V1 = C2*V2/C1
V1= 0,25M*2,0L/0,25L = 0,50 Liter som du fortynder op til 2 Liter.
m = 0,25 M* 40 g/mol*2,0 L = 20 gram fast NaOH som fortynder ud i vand så volumen er præcis 2 liter.
b) C1*V1 = C2*V2 <=> V1 = C2*V2/C1
V1= 0,25M*2,0L/0,25L = 0,50 Liter som du fortynder op til 2 Liter.
Skriv et svar til: fremstilling af opløsninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
