Matematik

Ligninger og Division?

09. september 2006 af Hetner (Slettet)
Jeg har ledt efter regneregler på hvordan man udregner denne form for ligninger:

7x +2 5x -8
------ = 3 og 5+ ------- = 6
3 1+ 2x

Men jeg kan simpelthen ikke finde nogle konkrete regnemetoder for hvordan og hvorledes man skal gøre.

Nogen som at der kan hjælpe?

MVH J.Hetner

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Den er for svær...

Svar #2
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

Glem den lige indtil videre,.,.,.,den er skrevet forkert ind ;-|

Svar #3
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

7x + 2
------- = 3
3

og

... 5x-8
5+ ------ = 6
1+2x

Svar #4
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

7x + 2
------- = 3
....3

og

.... 5x-8
5+ ------ = 6
.... 1+2x

(3. gang er lykkens gang)
Nu skulle ligningen være skrevet korrékt.

Men jeg ved stadig ikke hvordan de skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

a) Gang med 3 på begge sider.

b) gang med 1+2x på begge sider. Når du ganger skal du forudsætte at 1+2x ikke er nul, dvs. at x ikke er -½.

Svar #6
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

Jamen vil det så sige: ?
7x +2 = 9

og

5 +5x -8 = 6 +2x

eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

a) Ja.

b) Nej.
5·(1+2x)+5x-8 = 6·(1+2x).

Svar #8
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

Dvs: at alt andet end det divisions stykke skal ganges med (1+2x)?



Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Brøken bliver også ganget med 1+2x. Det er derfor at nævneren "forsvinder".

Svar #10
09. september 2006 af Hetner (Slettet)

.og det vil sige at i sidste ende er resultatet af x = 3.,.,.,






:-) tak nu forstår jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Korrekt

Skriv et svar til: Ligninger og Division?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.