Matematik
Potens division?
09. september 2006 af
Hetner (Slettet)
Har jeg gjort dette korrekt? :
4^5 * (2^2)^7 * 4^3 * 32^6
--------------------------
. . . . . 8^6 . . . . . .
Forkortet ned:
4^8 * 2^14 * 32*6
-----------------
. . . 8^6. . . .
Mangler jeg en bestemt udregning eller lignende?
P.S. De striplede linier er division.
4^5 * (2^2)^7 * 4^3 * 32^6
--------------------------
. . . . . 8^6 . . . . . .
Forkortet ned:
4^8 * 2^14 * 32*6
-----------------
. . . 8^6. . . .
Mangler jeg en bestemt udregning eller lignende?
P.S. De striplede linier er division.
Svar #1
09. september 2006 af ibibib (Slettet)
Du er blevet bedre til brøkstregerne, men du skal reducere brøken mere.
4^8 = (2^2)^8 osv.
Derefter kan du forkorte.
Jeg tror resultatet er 2^42.
4^8 = (2^2)^8 osv.
Derefter kan du forkorte.
Jeg tror resultatet er 2^42.
Svar #2
09. september 2006 af Hetner (Slettet)
du har squ ret.
fedt tak. jeg får det selv til 2^42.
Men er du sikker på at man kan forkorte en potens: 32^6 -> 2^30 ?
fedt tak. jeg får det selv til 2^42.
Men er du sikker på at man kan forkorte en potens: 32^6 -> 2^30 ?
Svar #3
09. september 2006 af ibibib (Slettet)
Ja, det er jeg:
32·32·32·32·32·32 =
2^5 · 2^5 · 2^5 · 2^5 · 2^5 ·2^5 =
2^30.
32·32·32·32·32·32 =
2^5 · 2^5 · 2^5 · 2^5 · 2^5 ·2^5 =
2^30.
Skriv et svar til: Potens division?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
