Matematik

Mat afl. reducere og forkorte

10. september 2006 af Sille1107 (Slettet)
jeg har nogle opgaver som jeg ikke er helt sikre på så hvis der er nogen som kan hjælpe mig, ville jeg være super glad.
opg. 1 reducer:

3 6b
---- minus -----
a-b a*a-b*b(a i anden - b i anden)

Hvis i er i tvivl har jeg prøvet at stille det op som en brøk men det er lidt svært på computeren

opg. 2 forkort brøken

(6x)i anden *y
---------------
(2y) i anden

Igen opstillet som en brøk

Opg. 3 Gør rede for at:

X i 3 - X i 2 -1 1
----------------- = X i 2 ----
X-1 X-1

Svar #1
10. september 2006 af Sille1107 (Slettet)

ej... den rykker det hele når man sætter det ind... det er ikke sådan opgaverne ser ud... jeg prøver at tegne dem i paint og sætte dem ind

Svar #2
10. september 2006 af Sille1107 (Slettet)

Opg. 1
Reducer:
3/a-b - 6b/a i anden - b i anden

Se det som 2 brøker der skal minuses med hinanden..

Opg. 2 Forkort brøken

(6x) i anden *y / (2y) i anden

Opgave 3 gør rede for at :

X i tredje - X i anden - 1 / X-1 = X i anden - 1/x-1

Se det hele som brøker... hver gang der er en / så er det en brøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

1)
3/(a-b) - 6b/(a²-b²) ?
Forlæng den første brøk med (a+b), så har du en fælles nævner.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

2)
(6x)²·y / (2y)² ?
36x²·y / 4y².
Forkort.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

3)
(x³-x²-1) / (x-1) = (x²-1) / (x-1) ?
Det passer ikke.

Svar #6
10. september 2006 af Sille1107 (Slettet)

tak for hjælpen... jeg har også fået de 2 sidste opgaver til det samme... var bare ikke sikker på dem... men den første kan jeg stadig ikke se hvordan jeg 100% gør... kan du forklare med lidt flere mellemregninger?

Skriv et svar til: Mat afl. reducere og forkorte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.