Kemi

kemi-hjælp

10. september 2006 af Miss88 (Slettet)
jeg er i gang med min kemi aflevering, men der er en opgave som jeg ikke har ideer til, hvordan den skal løses. opgaven lyder:

der ønskes fremstillet 500 mL 0,02 M CaCl2-opløsning. på laboratoriet haves stoffet CaCl2 * (prik) 6H2O, hvor M = 219,1 g/mol.


a) hvordan vil du fremstille opløsningen i praksis? Hvilket glasudstyr, som skal anvendes, ønskes desuden angivet.

b) Beregn [Cl-] i den fremstillede opløsning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af godfy (Slettet)

Den kunne jeg også bruge hjælp til

I b'eren har jeg blot sagt, at konc, skal findes i opløsningen CaCl2 500 ml 0,02 M

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2006 af godfy (Slettet)

Har du lagt konc. sammen i C'eren eller blot fundet dem i de to opløsninger?

Svar #3
10. september 2006 af Miss88 (Slettet)

a) har jeg ingen idé...

men b..

skal man ikke først finde stofmængden af Cl-, og derefter ud fra det regne koncentrationen ud..

men hvis jeg skal gøre det på den måde kommer jeg automatisk til at regne koncentrationen af hele stoffet ud...

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af godfy (Slettet)

Hmm .. det jeg har sagt i b er at:

at du har konc af hele stoffet ik, som er 0,02 .. og du ved at du har 2 Cl- .. derfor er [Cl-] = 2 * 0,02 M = 0,04 M .. det virker lidt simpelt, men jeg tror det er rigtigt!

Skriv et svar til: kemi-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.