Matematik
Hjælp til bestemmelse af tangenter
10. september 2006 af
dixi (Slettet)
Bestem ligningerne for de to tangenter til cirklen med ligning
(x – 3)^2 + (y – 2)^2 = 13 der står vinkelret på linjen med ligning y = 0,75x + 6.
Jeg har tegnet det i Graph, og kan godt se hvad jeg skal finde, men bare ikke hvordan. Der er tilsyneladende ingen hjælp at finde i min grundbog, så jeg håber at nogen herinde kan guide mig igennem.
På forhånd tak!
(x – 3)^2 + (y – 2)^2 = 13 der står vinkelret på linjen med ligning y = 0,75x + 6.
Jeg har tegnet det i Graph, og kan godt se hvad jeg skal finde, men bare ikke hvordan. Der er tilsyneladende ingen hjælp at finde i min grundbog, så jeg håber at nogen herinde kan guide mig igennem.
På forhånd tak!
Svar #1
10. september 2006 af dixi (Slettet)
Er der virkelig slet ikke nogen som kan finde en eller anden fiks formel der omhandler netop dette?
Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
