Matematik
Økonomiske ligninger
12. september 2006 af
TheAmigo (Slettet)
Denne her opgave har jeg ikke helt forstået:
The market for digital video disks (DVDs) has supply and demand curves given by: P1 = 2Q^s (s som er supply) and P = 42- Q^d (d som er demand)
Det var alt, så er der så også lige at jeg bliver spurgt hvor mange units der bliver handlet ved en pris på 35 $ og 14 $, P er prisen. Herefter er jeg blank, har det rigtigt skidt, har mega meget lyst til at læse økonomi, men det slår altså hårdt når man løber ind i sådanne simple ting, og man så slet ikke kan løse dem.
I spm. a) skal du indsætte priserne i udbuds- og efterspørgselsligningerne,
og se hvilken der er størst. Hvis udbud > eftersp. er der overudbud og vice
versa.
I spm. b) skal du sætte udbudsligningnen lig eftersp.ligningen og løse for
Q. Herefter kan du indsætte og løse for P.
I spm. c) skal du regne ud, hvad omsætningen bliver (= pris gange mængde)
The market for digital video disks (DVDs) has supply and demand curves given by: P1 = 2Q^s (s som er supply) and P = 42- Q^d (d som er demand)
Det var alt, så er der så også lige at jeg bliver spurgt hvor mange units der bliver handlet ved en pris på 35 $ og 14 $, P er prisen. Herefter er jeg blank, har det rigtigt skidt, har mega meget lyst til at læse økonomi, men det slår altså hårdt når man løber ind i sådanne simple ting, og man så slet ikke kan løse dem.
I spm. a) skal du indsætte priserne i udbuds- og efterspørgselsligningerne,
og se hvilken der er størst. Hvis udbud > eftersp. er der overudbud og vice
versa.
I spm. b) skal du sætte udbudsligningnen lig eftersp.ligningen og løse for
Q. Herefter kan du indsætte og løse for P.
I spm. c) skal du regne ud, hvad omsætningen bliver (= pris gange mængde)
Svar #1
12. september 2006 af Peden (Slettet)
Hvad med at sætte priserne ind i de to ligninger?
Start med 35$, så får du 35=2Q^s og 35=42-Q^d
Kan du ikke bruge det til noget?
Start med 35$, så får du 35=2Q^s og 35=42-Q^d
Kan du ikke bruge det til noget?
Svar #2
12. september 2006 af sigmund (Slettet)
Indlæg #0 er mystisk, thi der er både spørgsmål og svar i samme indlæg.
Svar #3
12. september 2006 af Peden (Slettet)
#2:
Ho ho, jeg havde slet ikke set den sidste del, men du har ret :)
Ho ho, jeg havde slet ikke set den sidste del, men du har ret :)
Skriv et svar til: Økonomiske ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
