Fysik
Retning på arbejde/kraft
13. september 2006 af
eightx2 (Slettet)
Jeg har lige et spørgsmål.
Et fly skal lande på et hangarskibs dæk, og accelerationen under hele landingen er 50 m/s². Massen af flyet er 2,1E3 kg. Landingsbanens længde er 170 m.
Bremsekraftens størrelse skulle udregnes, og det får jeg via F=ma til F=-105000 N.
Kan det ikke passe?
Så skal jeg finde den største fart, hvormed flyet kan påbegynde landingen.
A=delta E => A=0-0,5*m*v², og A=F*delta s*cos(phi).
Det er her jeg kommer lidt i tvivl; er vinklen ikke 180 grader, dvs. cos(phi)=-1 ?
F er jo negativ, så bliver A positiv, men så skal jeg til at tage sqrt af et negativt tal i A=0-0,5*m*v², hvilket jo ikke er så godt.. Hvad er forkert?
Et fly skal lande på et hangarskibs dæk, og accelerationen under hele landingen er 50 m/s². Massen af flyet er 2,1E3 kg. Landingsbanens længde er 170 m.
Bremsekraftens størrelse skulle udregnes, og det får jeg via F=ma til F=-105000 N.
Kan det ikke passe?
Så skal jeg finde den største fart, hvormed flyet kan påbegynde landingen.
A=delta E => A=0-0,5*m*v², og A=F*delta s*cos(phi).
Det er her jeg kommer lidt i tvivl; er vinklen ikke 180 grader, dvs. cos(phi)=-1 ?
F er jo negativ, så bliver A positiv, men så skal jeg til at tage sqrt af et negativt tal i A=0-0,5*m*v², hvilket jo ikke er så godt.. Hvad er forkert?
Skriv et svar til: Retning på arbejde/kraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
