Matematik

differentiation af naturlig logaritmefunktion

13. september 2006 af Magnemize (Slettet)
Jeg skal differentiere funtionen: f(x)=ln(2x+1)-4x jeg har forsøgt mig, men kan simpelt hen ikke få det til at passe, er der en der har tid til at hjælpe? På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Sammensat funktion - lige ud af landevejen.

Skriv dine udregninger, så finder vi fejlen.

Svar #2
13. september 2006 af Magnemize (Slettet)

hmm... så er det vel noget i retning af
4/(2x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Prøv igen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,
Forklar dine udregninger, så det er muligt at hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af Morville (Slettet)

du skal nok opløfte i e´nete hvis jeg ikke husker helt forkert, da det er det modsatte til LN?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#5
Der er ingen grund til at indblande e her.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2006 af lassee (Slettet)

kan det passe at det er:
F(x) = (1/4) - 4

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2006 af lassee (Slettet)

næ.. min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2006 af mathon

f(x)=ln(2x+1)-4x

f'(x)=1/(2x+1)*(2x+1)'-4*1*x^0

f'(x)=1/(2x+1)*(2*1*x^0 - 4*1*1

f'(x)=1/(2x+1)*(2*1*1) - 4*1*1

f'(x)=1/(2x+1)*2 - 4

f'(x)=2/(2x+1)-4

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2006 af mathon

...nu du har KÆMPET så længe...

Skriv et svar til: differentiation af naturlig logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.