Matematik
er virkelig lost
13. september 2006 af
a-hvide (Slettet)
Hej håber i kan hjælpe mig med hvordan man skal regne det her ud..
Et medikament indeholder 4 mg af et virksomt stof. I kroppen nedbrydes stoffet, og efter t timer er restmængden r(t)i kroppen bestem ved r(t)=4-0,68t+0,06t^2 ; 0=Det er opgivet at Dm(r) = (0,5), men den kan udvides noget mod højre, så den får formen Dm(r) = (0,a(, bstem den største værdi a kan antage, og forklar hvordan...
har prøvet en masse men ingenting gir det rigtige eller noget der ligner så nogen der kan forklare hvordan jeg skal gøre..
Et medikament indeholder 4 mg af et virksomt stof. I kroppen nedbrydes stoffet, og efter t timer er restmængden r(t)i kroppen bestem ved r(t)=4-0,68t+0,06t^2 ; 0=Det er opgivet at Dm(r) = (0,5), men den kan udvides noget mod højre, så den får formen Dm(r) = (0,a(, bstem den største værdi a kan antage, og forklar hvordan...
har prøvet en masse men ingenting gir det rigtige eller noget der ligner så nogen der kan forklare hvordan jeg skal gøre..
Svar #1
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Din funktion er aftagende. Det er samtidigt et andengradspolynomie du har med at gøre. Prøv at differentiere funktionen, og find minimum vha. en monotonilinje.
Svar #2
13. september 2006 af a-hvide (Slettet)
ok, så langt er vi ikke nået endnu... men er med på at det er en andengradsligning, men fatter ik hvordan vi skal regne det ud
Skriv et svar til: er virkelig lost
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
