Matematik
har overset en regne fejl i aproximerings opgave, men hvor?
14. september 2006 af
blister (Slettet)
Hej, ja så er jeg tilbage med mine aproximerings opgaver. Jeg har følgende opgave. at aproximerer følgende ligning: (1-x)^1/4. Ved hjælp af udregningen som følger lige om lidt er jeg kommet frem til at det skulle blive "1+(1/4)*x men i fasit og hvis man tegner det ind på en graf skulle resultatet gerne blive "1-(1/4)*x"
x=a=0
bruger følgende ligning: f(a)+f'(a)*(x-a)
f(x)aprox=((1-a)^1/4)+((1/4)/((1+x)^3/4))*(x-a)
((1-0)^1/4)+((1/4)/((1-0)^3/4))*(x)
1+(1/4)*x
1+(1/4)*x
x=a=0
bruger følgende ligning: f(a)+f'(a)*(x-a)
f(x)aprox=((1-a)^1/4)+((1/4)/((1+x)^3/4))*(x-a)
((1-0)^1/4)+((1/4)/((1-0)^3/4))*(x)
1+(1/4)*x
1+(1/4)*x
Svar #1
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du har ikke bestemt f´(x) korrekt (faktisk ser du ud til at have lavet 2 fejl ifm f´(x)).
Så, for f(x)=(1-x)^(1/4), bestem f´(x) igen. Husk, at der er tale om en sammensat funktion.
Så, for f(x)=(1-x)^(1/4), bestem f´(x) igen. Husk, at der er tale om en sammensat funktion.
Skriv et svar til: har overset en regne fejl i aproximerings opgave, men hvor?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
