Kemi

KEMI

13. februar 2004 af Mette-vunds (Slettet)
Hej igen. Ja, så er jeg her igen. Kan ikke få denne redoxreaktion til at gå op, hvad er der i vejen. Det er måske ikke helt let at gennemskue hvad jeg har kopieret ind:

0 5 2 0
5Cu(s) + 2NO3-(aq) 12H+ = 5Cu2+(aq) + 2NO(g) + 6H2O

Reduktion: N 5 x 2 = 10
Oxidation: Cu 2 ­ x 5 = 10
Der tages 5 Cu-atomer for hver 2 N-atomer.
Ladning venstre side: -2
Højre side: 10
Der sættes 12 H ind på venstre side.
Venstre side: 6 oxygen og 12 hydrogen
Højre side: (2 oxygen !!)
Der er altså 6 oxygen og 12 hydrogen for meget på højre side, der afstemmes så med 6 vandmolekyler.

Håber I kan hjælpe...
Mette

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

Overvej oxidationstallet for nitrogen

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

i nitrat er OT for nitrogen +5 og i nitrogenoxid +2

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg kan desværre ikke rigtig forstå hvad du har lavet...

Svar #4
13. februar 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Kan godt forstå problemet med forståelsen :) Jeg prøver nyt OT for NO
Tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

det samlede OT for nitrogenoxid er 0, men det er OT for nitrogen der er interessant og den er +2 fordi oxygen er -2.

Skriv et svar til: KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.