Fysik
Lodret kast
16. september 2006 af
Nyomic (Slettet)
Hvis jeg har en bold, hvis masse er 2 kg, og kaster den lodret op i luften, hvordan finder jeg så starthastigheden hvis den når 5m op? (g=9,82N/kg)
Svar #5
16. september 2006 af mathon
2*a*s=v^2-vo^2,
hvor
a er accelerationen i m/s^2 (husk a er neg her)
s er strækningen (her højden) i meter.
v er sluthastigheden (her 0) i m/s
vo er begyndelseshastigheden i m/s
hvor
a er accelerationen i m/s^2 (husk a er neg her)
s er strækningen (her højden) i meter.
v er sluthastigheden (her 0) i m/s
vo er begyndelseshastigheden i m/s
Svar #6
16. september 2006 af Nyomic (Slettet)
Yes. Jeg fandt oss lige selv ud af noget i samme stil.
s(t)=½*a*t^2+vo*t*so
v(t)=a*t*vo
-> to lign. med to ubekendte :)
s(t)=½*a*t^2+vo*t*so
v(t)=a*t*vo
-> to lign. med to ubekendte :)
Svar #10
16. september 2006 af | Sveegaard | (Slettet)
Jaah eller bare Epoten = Ekin
<=>
m*g*h = 1/2*m*v0^2 (massen bliver derved ligegyldig)
<=>
m*g*h = 1/2*m*v0^2 (massen bliver derved ligegyldig)
Skriv et svar til: Lodret kast
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
