Studievejledning

at skifte teknikfag

16. september 2006 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa


Jeg går på HTX, og har her i grundforløbet, proces som teknikfag. Dette er et valg som jeg synderligt har fortrudt. Jeg overvejer at skifte over til elektronik, men jeg er bange for ikke at kunne følge med. Dem på elektronik holdet har jo gennemgået alt det basale, og mere til..

Er der nogle der har noget erfaring med at skifte fra et teknikfag til et andet?

Hvad kan man lave på elektronik retningen? evt. kom med med nogle eksempler?

Hvad kommer man til at lave på proces linjen? Det vi indtil nu har lavet har været dødsygt!

På forhånd tak!!

Brugbart svar (2)

Svar #1
20. oktober 2006 af mackie (Slettet)

Da jeg gik i 1.g på htx (gammel studieretning) skiftede jeg efter nogle måneder fra process til mekanik. Jeg synes også proces var kedeligt og blev rigtig glad for mekanik... det var rimeligt nemt at blive sat ind i tingene der, da man ikke laver de store udregninger i 1.g, så det var kun maskinerne.

Jeg valgt så elektronik som teknikfag i 3.g (uden at have haft det før jo)... det var lidt forvirrende i starten, men man kom hurtigt ind i hvordan man laver boards, lodder og laver diagrammer.

Så... hvis jeg kan klare at følge med i 3.g i elektronik der bygger videre på hvad de andre lærte i 1.g så er jeg sikker på at du kan nå at indhente hvad de har lært på nogle få måneder :D ... du skal bare sørge for at spørge til hvordan man laver de forskellige ting, og selvfølgelig læse det elektronik-teori du skal bruge... kan ikke forestille mig at der kan være noget der er mere avanceret end det man lærer i fyiskundervisningen endnu.

Så... hvis du har bare en lille smugle fornemmelse for fysik og gider kæmpe lidt for at få indhentet det forsømte så skift!... teknikfagene optager så meget af ens tid, så det er vigtigt at man har det godt med dem på ens hold og synes at faget er spændende! :)

Brugbart svar (2)

Svar #2
20. oktober 2006 af mackie (Slettet)

Nå ja.... hvad man kan lave på elelkronik... din læreres faglige og pædagogiske kunnen samt skolens resurcer skaber sevfølgelig en begrænsning... men ellers kan man lave ALT... det er det fede ved elektronik... der er så mange muligheder... specielt hvis man sætter sig ordentligt ind i hvordan elektroniken virker og hvordan man konstruere et diagram... dvs læs en masse teori :D... kan kun anbefale det!

Proces kan vist godt blive mere spændende med tiden, men man er meget mere bundet til at lave bestemte forsøg og på en bestemt måde. I 3.g fandt dem i proces ud af hvilket emne de ville lave (til eksamensprojektet) og så fik de en udførelsesvejledning udleveret... og den skulle de så bare følge... mens vi selv skulle lave alt fra bunden... hvilket jo giver mange flere muligheder :D

Brugbart svar (2)

Svar #3
20. oktober 2006 af mackie (Slettet)

Ah.. hehe ser du går på Frederiksberg HTX... det var der jeg gik... hvis du kan få Niels Erik som elektroniklærer er det totalt bonus!!!

Svar #4
02. december 2006 af Einstein_15 (Slettet)

Tusind tak, mackie. Jeg krydser fingre for at få Niels Erik, selvom han virker lidt neurotisk:)

Skriv et svar til: at skifte teknikfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.