Matematik

beregn firkant

14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)
Hej jeg har en eksamensopgave jeg godt kunne bruge lidt hjælp til...

Jeg kender arealet af firkanten

dvs. jeg kender t i formlen a x b = t

desuden kender jeg diagonalen i firkanten, dvs. jeg kender c i (a² + b² = c²)

nogle der kan hjælpe mig videre ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2004 af Peden (Slettet)

Ja, hvis du siger hvad du skal?

Skal du finde sidelængderne?

Svar #2
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

ja undskyld :-)

men ja det er er de to sidelængder og der er tale om et rektangel

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2004 af Lurch (Slettet)

du har et ligningsystem med to ubekendte.
a*b=t og c^2=a^2+b^2
løs det

Svar #4
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

ved at sætte dem = hinanden... ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2004 af Lurch (Slettet)

nej, isoler f.eks a i a*b=t, og indsæt udtrykker for a i a^2+b^2=c^2

Svar #6
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

a*b=t <==> a=t/b

(t/b)²+b²=c²

Svar #7
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

(t/b)² = c² - b²

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2004 af Lurch (Slettet)

a=t/b
a^2+b^2=c^2 => (t/b)^2+b^2=c^2
t^2/b^2 + b^2=c^2 => t^2+b^4=c^2*b^2
b^4-c^2*b^2+t^2=0
Denne 4 gradsligning kan sagtens løses

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2004 af Lurch (Slettet)

det ville hjælpe lidt hvis jeg fik tallene for t og c?

Svar #10
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

ja det kan den sikkert, jeg må rode lidt med det :-)

tak for din hjælp

Svar #11
14. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

jeg mener t er 5,73
c er 4

men jeg er ikke sikker,

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2004 af Lurch (Slettet)

all righty. et hint, sæt x=b^2
nu ser din ligning således ud;
x^2-4^2*x+5,73^2=0, x=b^2
en ganske normal 2. grads ligning

Skriv et svar til: beregn firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.