Matematik

korrekt udrigning?

20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)
jeg har prøvet at sige:

Af en eller anden grund bliver mine forskrifter altid forkert, så vil hører om der er en som kan regne den efter?

jeg har beregnt den ud fra disse punkter:
(x1;y1) = (2 ; 5,7)
(x2;y2) = (12 ; 19)

og har så fået:
1,94 * x ^ -1,55

ser det helt tosset ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ikke flere tråde med samme indhold -- det er voldsomt irriterende!

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Det ser ikke godt ud.

Hurtigt check:

Sæt punkt 1 ind:
1,94*2^-1,55 = 0,66 (ikke 5,7, som det skulle give).

Skriv dine udregninger.

Svar #3
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)

hm ja der er et eller andet ved udregning af forskrifter til potens funktion, jeg ikke forstår, men her er udregningern:


a = In(19 / 5,7) / (12 / 2)
a = 1,500

b = 5,7 * 2-1,55
b = 1,94

f(x) = 1,94 * x –1,55

Svar #4
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)

sådan ved ikke lige hvad jeg har lavet.. men passer det ikke bedre med?

f(x) = 4,962 * x ^0,2

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Nej, det er stadigt forkert.

Du har formlen for a forkert.

a= ln(y2/y1) / ln(x2/x1).

Svar #6
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)

a = 0,67??

Svar #7
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)

altså så forskriften hedder?

3,58 * x ^-0,67?

Svar #8
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)

altså så forskriften hedder?

3,58 * x ^-0,67?

--------------------------------------------------------------------------------


Skriv et svar til: korrekt udrigning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.