Matematik
At gange en faktorisering ud
20. september 2006 af
Zipzap112 (Slettet)
Hejsa, jeg sidder med nogen andengradspolynomier og lignende.
I en opgave bliver jeg spurgt:
Rødderne i et tredjegradspoly. er 7,9,13. Find forskriften for polynomiet.
Så har jeg sat det op som en faktorisering:
f=(x-7)(x-9)(x-13)
Men nu har jeg sgu glemt, hvordan man gange en sådan fætter ud...
Tror man skal gange alle led med hinanden, men det bliver hurtigt uoverkueligt.
Er der ikke en smart måde at gøre det på?
I en opgave bliver jeg spurgt:
Rødderne i et tredjegradspoly. er 7,9,13. Find forskriften for polynomiet.
Så har jeg sat det op som en faktorisering:
f=(x-7)(x-9)(x-13)
Men nu har jeg sgu glemt, hvordan man gange en sådan fætter ud...
Tror man skal gange alle led med hinanden, men det bliver hurtigt uoverkueligt.
Er der ikke en smart måde at gøre det på?
Svar #1
20. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Du behøver egentlig ikke gange ud for at have forskriften.
Men hvis du vil, gør følgende:
(x-7)(x-9)(x-13) =
(x²-9x-7x+63)(x-13)
Prøv selv videre.
Men hvis du vil, gør følgende:
(x-7)(x-9)(x-13) =
(x²-9x-7x+63)(x-13)
Prøv selv videre.
Svar #2
20. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)
Oh ja, kan se hvor det bærer hen ad. Nogen gange går man bare i stå.
Tak for hjælpen.
Tak for hjælpen.
Skriv et svar til: At gange en faktorisering ud
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
