Matematik

hvad skal c være?

20. september 2006 af tullerpigen (Slettet)
jeg har fået til opgave at finde ud af hvad c kan være hvis ligningen skal kunne reduceres:

2x^2+cx-2 / 2x^2+6x+4

nogen ideer?
på forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Dette er et udtryk (En ligning har et lighedstegn og en højre og venstre side).

Tilbage til problemet:

For at udtrykket kan forkortes, kræver det en eller to af rødderne i nævneren er de samme som rødderne i tælleren.

Begynd med at bestemme rødderne til nævneren.

Løs herefter baglæns i tælleren...

//Sentinox

Svar #2
20. september 2006 af tullerpigen (Slettet)

jeg kan ikke huske hvordan man bestemmer rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Givet andengradsligning af formen:

a*x^2+b*x+c = 0

Hvor a,b,c er reele konstanter.

Diskriminanten er:

d = b^2-4*a*c

for dfor d=0 er der netop én rod (med algebraisk multiplicitet 1)
for d>0 er der 2 reele rødder.

Rødderne findes af:

x = (-b+/-sqrt(d))/(2*a)

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Bare så ingen skal komme lidt i tvivl:
x1 = (-b+sqrt(d))/(2*a) og
x2 = (-b-sqrt(d))/(2*a)

Skriv et svar til: hvad skal c være?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.