Matematik
Ligning
24. september 2006 af
Hannibal den store (Slettet)
Hej
Jeg har siddet lidt og regnet på en opgave som går ud på at udregne radius og koordinaterne til en cirkels centrum ud fra (x-3)^2+(y-5)^2=9
Jeg forstår ikke rigtig hvordan jeg kommer videre? Ka nogen hjælpe?
Tak
Jeg har siddet lidt og regnet på en opgave som går ud på at udregne radius og koordinaterne til en cirkels centrum ud fra (x-3)^2+(y-5)^2=9
Jeg forstår ikke rigtig hvordan jeg kommer videre? Ka nogen hjælpe?
Tak
Svar #1
24. september 2006 af vag (Slettet)
Cirklens ligning er jo som følger:
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
...hvor (a,b) er koordinatsættet og r er radius.
Altså har din cirkel centrum i (3,5) og en radius på 3.
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
...hvor (a,b) er koordinatsættet og r er radius.
Altså har din cirkel centrum i (3,5) og en radius på 3.
Svar #3
24. september 2006 af Guruen (Slettet)
hmm.. tror der er en fortegnsfejl.. slår lige op i min bog og kommer med forklaringen på et forståeligt sprog :)
Svar #4
24. september 2006 af Guruen (Slettet)
nej sorry - det spøger vist i hovedet på mig.. ka da godt se at det er korretkt nu..
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
