Matematik

Hastighed og størrelsesforhold ?

25. september 2006 af Hetner (Slettet)
Hej

jeg skal omsætte lysets hastighed til en lille model.

Men problemet er at det skal tage den samme tid for lyset at tage fra solen til jorden i virkeligheden og i modellen.

Jeg ved ikke hvordan man regner det ud.

Hjælp ønskes. P.F.Tak MVH John.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af mathon

ca. 8 minutter

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2006 af mathon

afstand Jord-Sol = ca. 150 mio. km
lysets fart = ca 300000_km/s

tid = 150*10^6_km/(300000_km/s) = 500_s

500_s/(60_s/min) = 25/3_min = 8.3_min

Skriv et svar til: Hastighed og størrelsesforhold ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.